Svenheim Møbelindustri AS ble startet på Osterøy, utenfor Bergen, i 1956. I 1996 kjøpte de konkursboet (maskiner, varelager og produktrettigheter) etter Huseby Møbler AS. Samme år lanserte de egen kolleksjon av kontormøbler, og i 2003 ble konkursboet etter Huseby Kjøkken også kjøpt opp. Svenheim har, i tillegg til Huseby-fabrikken på Våle, et fabrikkbygg på 50 000m2 i Alytus i Litauen, som de gradvis har utviklet til å bli en komplett produksjonsenhet: UAB Baldeka.

Onsdag 9. desember reiste jeg til idylliske Våle, i Vestfold, for å treffe Karl Trygve Madsen, økonomidirektør for Svenheim-gruppen. Han har tidligere jobbet som Controller i Steen & Strøm, ARK og Findus, blant annet, før han begynte som CFO for Svenheim i 2009.

Jeg var heldig nok til å få omvisning, både på den store kjøkkenfabrikken, samt det imponerende Huseby showroomet med nydelige kjøkkenutstillinger, garderober og mye mer. Etter dette tok jeg meg en prat med Karl Trygve, som holder til i flotte kontorlokaler over fabrikken.

Han forteller om en ting han har tatt med seg fra de fleste tidligere jobber til Svenheim, og det er jo, så klart, økonomistyringsverktøyet Cantor Controller. Når jeg spør hvordan dette verktøyet skiller seg fra andre, svarer han fort. “Jeg kjenner ikke til noe annet, Cantor Controller er jo fast innskudd i min verktøykasse, og det er noe som jeg har tatt med fra en arbeidsplass til den neste.”

Madsen sier at han velger å bruke Cantor Controller fordi det er enkelt, oppdateres ofte og har god support. “Når man trenger support er det jo ofte at man trenger hjelp der og da, og da er det en fordel med Cantor, fordi når jeg ringer så får jeg hjelp, enten der og da, eller så ringer de meg kjapt tilbake.”

Madsen oppsummerer support og oppfølging hos Cantor med ett ord: – Førsteklasses!

Videre forteller han at Cantor Controller gjør hans hverdag, som økonomidirektør, enklere. Dette fordi det er et enkelt og konsekvent verktøy som ikke skaper feil. “Med mindre man legger inn feil selv så klart,” sier han latterfullt.

Han vil også trekke frem at han benytter alle deler av systemet: konsolidering inkludert valuta, budsjett, årsregnskap og månedsrapportering. Og han synes integrasjonen med Visma er helt genial. Og at web-løsningen er rosinen i pølsa. “Det er vinn-vinn både for meg og brukerne – brukerne er kjempefornøyd!”

Karl Trygve Madsen avslutter samtalen vår med å si at han har brukt Cantor Controller over lang tid, han har et godt forhold til Helge Bøe og Cantor, og at han kjenner ikke til noe som fungerer bedre for han, og for Svenheim-gruppen.